augustus 29, 2017 Publiciteit Breda Barst

Mini Barst: Springen, muziek maken en hoelahoepen

Breda Barst staat voor twee dagen vol pop, rock, metal, punk, elektro, hiphop en dance, maar ook voor kleine bezoekers is er genoeg te doen. Onder de noemer ‘Mini Barst’ vinden op zaterdag 16 en zondag 17 september verschillende activiteiten plaats in het Bredase stadspark Valkenberg. De toegang is gratis.

Een heus festival binnen een festival: Mini Barst! Breda Barst, maar dan voor onze jonge bezoekers. Er is voor iedere leeftijd wel iets te doen.

Tijl Damen keert terug op Mini Barst. Hij heeft zijn hele muzikale hebben en houwen meegenomen en is vastbesloten alle instrumenten in één voorstelling te gebruiken. Daar heeft hij natuurlijk hulp van zijn publiek bij nodig. Zeezelaar is een combinatie van een zeehond, een ezel en een adelaar. Zeezelaar maakt kunst met kinderen. Op wordt er gebouwd aan een stevige roversburcht, vlammende vuurvogel of walvis op ware grootte. Met natuurlijk en gerecycled materiaal.

De Man van Steen (met een hart van goud) helpt ouders om samen met hun kind een beeldhouwwerkje te maken. Er ontstaat altijd iets om trots op te zijn, maar het leukste is natuurlijk om samen te raspen, vijlen en polijsten. De workshops van Man van Steen kunnen vooraf gereserveerd worden via zijn Facebookpagina. De workshop kost normaal € 20 per koppel, maar speciaal voor Breda Barst krijg je de workshop voor maar € 10!

CirKus Wapama leert kinderen balanceren en jongleren. Wanneer ze een truc onder controle hebben gaan ze op ontdekking hoe je dit samen met anderen kunt vergroten en vervormen. Acrobatiek, hoelahoepen, loopkoord, stelten, tonnen, het komt allemaal voorbij.

Daarnaast zijn de oude bekende zweefmolen en ook het springkussen van Crossjumps weer terug een ook Nieuwe Veste is aanwezig. Yannick Huybrechts geeft een breakdance workshop en Deborah Jacobs maakt muziek voor alle leeftijden, voor en met kinderen.

In de Urban Corner, aan de kant van de vijver, staat een van de skateramps van Pier 15. Tussen 15.00 en 20.00 uur kan iedereen daar zijn of haar skatetalent laten zien en workshops krijgen van de masters van Pier 15. Zij worden muzikaal bijgestaan door Rafsel, Ricothon, The.Bertrand, JeanPilla en Cappa.