19/06/2022 Sanne Koopman

PROGRAMMA IN DE SPAANSE KRAAG

19 juni 2022

De bands die tijdens het gratis toegankelijke popfestival Breda Barst in De Spaanse Kraag spelen zijn bekend. HIPPOTRAKTOR (B), Doodseskader (B), Rotzak (B), The Fifth Alliance (Breda), Vonnis (B) en Dark Intentions (Breda) breken op zaterdag 17 september de inmiddels beruchte tent af. Op zondag 18 september delen Iguana Death Cult, Kalaallit Nunaat, MARCH (Breda) en The K. (B) de muzikale klappen uit.

Heroptreders, Bredase bulldozers …..

Iguana Death Cult, The K., Vonnis, en de Bredase acts MARCH , Dark Intentions en Fifth Alliance zorgden al eerder voor het nodige muzikale geweld. Voor Dark Intentions was de uitnodiging zelfs de aanleiding om de band weer nieuw leven in te blazen. De leden van het snoeiharde Vonnis aarzelden ook niet lang. Jornt Buijs: ”In 2018 was de groep aangenaam verrast dat het publiek niet de tent uitrende, maar meteen volle bak gingen pogoën. En dat om half zes ’s middags. Vaste bezoekers zullen zich ook het legendarische optreden van The K. herinneren waar het drumstel van het podium verdween en in mum van tijd in het publiek werd opgebouwd. Of de act van Iguana Death Cult waar het publiek al tijdens de soundcheck de eerst moshpit begon.” Het Bredase Fifth Alliance voltooit dit jaar de hattrick, maar koning van de heroptreders is de Vlaamse drummer Sigfried Burroughs, met vijf optredens in vier verschillende acts (The K. Doodseskader, Onmens en Kapitan Korsakov).

Een nieuw geluid

Het Mechelse HIPPOTRAKTOR laat Breda kennismaken met hun mix van woeste sludgemetal, technisch progressieve rock, vreemde sferen en intrigerende structuren. Ook het Belgische Rotzak komt met hun raw chaosrock naar de Spaanse Kraag om de bezoekers een kopstoot uit te delen, zoveel is zeker. Barst-veteraan Sigfried Burroughs heeft met zijn nieuwe project Doodseskader de onbeheersbare drang zo hard mogelijk een spoor van vernieling achter te laten. Kalaallit Nunaat is de inheemse naam voor Groenland en de naam van één van de gevaarlijkste nieuwe bands die ons land rijk is. Breda Barst zal extra spanbanden aan moeten schaffen voor de tent.

We gaan er weer voor dit jaar en dus kunnen we wel wat hulp gebruiken!

Linda | hoofd communicatie

FUNCTIE

 • Opstellen van teksten (persberichten, nieuwsbrieven, biografieën van bands, etc.)
 • Onderhouden en aanvullen van de website
 • Bedenken en maken van content voor social media
 • Samen met ons ontwerpbureau ontwikkelen van huisstijl en drukwerk
 • Ontwikkelen van merchandise
 • Contact onderhouden met de pers
 • Posters en flyers verspreiden
 • Creatieve ideeën bedenken om Breda Barst het hele jaar aandacht te geven
 • Aansturen van huisfotografen en videoploeg tijdens het festival
 • Pers begeleiden tijdens het festival/li>
 • Met de hele organisatie het leukste festival van Breda organiseren!

BESCHIKBAAR

Breda Barst is een vrijwilligersorganisatie. Door de week studeren / werken we allemaal. Het komt dus met name op avonden (en weekenden) aan. Je werkzaamheden vinden het hele jaar door plaats, omdat Breda Barst ook zichtbaar is op evenementen als Cultuurnacht en Popronde en we natuurlijk onze bezoekers het hele jaar betrokken willen houden. De grootst piek ligt in de periode april t/m september.

Vanzelfsprekend gaan wij ervanuit dat organisatieleden in september gedurende het gehele festival aanwezig zijn, ook tijdens enkele dagen opbouw en afbouw.

PROFIEL

We zoeken enthousiaste communicatiemedewerkers met een vlotte pen en creativiteit. Je werkt in een team, maar we vragen ook een grote mate van zelfstandigheid en een proactieve houding. Je kunt contacten leggen binnen alle lagen van de organisatie en je houdt ervan om samen te werken. Daarnaast heb je ervaring met communicatie, marketing en/of social media, kun je werken volgens planning en houd je zelf je deadlines in de gaten. Je bent in staat meerdere doelgroepen aan te spreken en weet een visie door te zetten/ te ontwikkelen voor Breda Barst als festival. Daarnaast ben je bekend met Breda Barst en ben je het hele jaar door betrokken bij de organisatie.

Contact

CONTACT

Per post

Popfestival Breda Barst
Speelhuislaan 173 – unit 119
4815 CD Breda
kvk: 20089345

Tijdens het festival

Ons social media team staat het hele weekend paraat om al je vragen te beantwoorden. De rest van het jaar ook trouwens.

Contact