12/09/2022 admin

ALLES OVER MINI BARST EN THEATER

12 september 2022

GRAFFITI WORKSHOP

Op zaterdag en zondag kun je tussen 14.00u en 17.00u onder begeleiding een workshop graffiti volgen. Urban Artist Joep van Gassel neemt je mee in de wereld van graffiti en je kunt aan de slag met de kleuren van Breda Barst. Kom je ook jouw creativiteit uiten?

WHIP BUS BO DIVERSITY

Zie je een prachtige paarse bus tussen het feestgedruis? Daar moet je zijn! BO Diversity zijn zaterdag en zondag present met hun WHIP bus voor een ontdekkingsreis naar seksualiteit en diversiteit.

PIER 15

Een begrip in Breda en inmiddels traditie op Barst! De docenten van Piertje komen op zaterdag- en zondagmiddag Barst skateboarders demo’s, tips en tricks geven op de ramp van Nine Yards. Te vinden naast de draaimolen.

IK WIL FIKS...

…staat voor impact maken, skills delen en en persoonlijke groei. Hoe, dat komen de jongerenwerkers graag uitleggen op hun chillplek met een wedstrijdje op een smoothiefiets. Fiks is te vinden op zaterdag en zondagmiddag nabij de skatebaan!

SCIENCE BARST

Science Barst
Wil je weten wat dit is? Kom het, en nog heel veel meer, ontdekken bij de onderzoekers van Science Barst! Op zaterdag en zondagmiddag in de tentjes op Mini Barst.

JOGG BREDA

Jongeren op gezond gewicht (JOGG) is een project vanuit de gemeente Breda ism vele Bredase partners. Samen streven zij naar een gezonde leefstijl voor onze jeugd. Dit jaar op Mini Barst te vinden met een heuse waterbar.

THE SPORT FORMALLY KNOWN AS TWISTER

Badmeesters in rode zwembroeken, gekleurde stippen en een doorlopende verhitte strijd. Zoveel sexyness, do we need to say more? Voor jong en oud, zowel op zaterdag en zondag, tegenover Suikerbeats te vinden.

TIJL DAMEN

Deze langharige Zeeuw ziet eruit als een rocker, maar speelt toffe kinderliedjes en maakt daar een waar interactief schouwspel van! Geen Mini Barster (of Grote Barster) zullen nog stil zitten! Tijl Damen speelt op zaterdag om 16.45 op Mini Barst.

UNICEF

Het topteam van Unicef Breda laat graag zien wat voor mooi werk ze doen voor kinderen en hebben creatieve verrassingen voor de Mini Barsters! Op zaterdag en zondag staan ze klaar op Mini Barst.

KUNST BSO

Op Kunst BSO De Vestetuin kan je zoveel creativiteit ontdekken! Geknipt voor Mini Barst dus, op zowel zaterdag als zondagmiddag.

PAALDANSSTUDIO DANCE CENTRE

Paaldansen is VET en dat wisten we op Mini Barst allang. Zaterdag en zondag is Paaldansstudio Dance Centre op Mini Barst te vinden met gave demo’s en workshops door topdocenten.

DANSSTUDIO DJAZZLE

Onze vrienden van Djazzle komen hun kunsten op Barst zondag weer aan ons tonen! Zin om mee te doen met of te komen kijken naar de Djazzle sterren? Zondagmiddag op Mini Barst!

VV EIGENBELANG

Een grote liefde voor poëzie en het gebrek daaraan in Breda= VVV Eigenbelang! Op zaterdag als sluwe vossen over het hele festivalterrein, zondag Open Mic in het tentje naast de Mega Twister. Meedoen? Inschrijven via de link!

COMPLIMENTENVISSERS

Breda Barst van de mooie mensen daarom zijn ook de ‘Mierzoete Meiden’ aanwezig. Zij zullen de bezoekers verrassen met liefdespost vol zoetsappige woordjes waar de harten van zullen smelten.

SILENT DISCO

Kies je voor heerlijke soul classics, indie alternative of foute meezing?!
Eerst haal je een koptelefoon voor slechts 2 consumptiebonnen (+borg) bij de Barst Balie en dan kies je je favoriete kanaal. Welke kleur zien we het meeste terug op het festivalterrein en welke van onze dj helden Erik, Jax of Mario komt dus als winnaar uit de strijd!

Zaterdag van 20.00 – 23.00

EXPOSITIE PARA

Veertig jaar geleden opende poppodium Para haar deuren. Twintig jaar geleden stond de laatste band op het Para-podium en opende Mezz Concerts&Dance. In die twintig jaar traden alles bij elkaar meer dan 1.000 bands, singer- songwriters, DJ’s, schrijvers en dichters in Para op. Droegen honderden enthousiaste vrijwilligers hun steen bij om het poppodium draaiende te houden en hadden tienduizenden mensen er een geweldige avond.
Dit unieke stuk Bredase popgeschiedenis verdient het om gedeeld te worden. Bij Pier15 is – samengesteld door Graphic Matters – tot 02 oktober een overzichtstentoonstelling van 150 Para posters te zien. Speciaal voor de bezoekers van Breda Barst verhuist de complete tentoonstelling het hele weekend naar Park Valkenberg!
Boek
Muziekjournalist Willem Jongeneelen schreef Para 1982 – 2002, een boek over twintig jaar Para-geschiedenis. Vol beeldmateriaal en verhalen van oud-medewerkers, vrijwilligers, bezoekers, bands en allerlei andere mensen voor wie Para tussen 1982 en 2002 een bijzondere plek was waar ze hun favoriete bands, dj’s, schrijvers of theatermakers konden zien. Studio Pogo uit Breda maakte er een prachtig vormgegeven uitgave van. Koop je exemplaar bij de Barst Balie.

Zaterdag en zondag van 14.00 – 23.00

DEDICATED THOUSAND

Jelle van Dun werkt met zijn team en partners aan een animatiefilm gemaakt van 1.000 tatoeages om ons te inspireren goed om te gaan met onze planeet en elkaar: Dedicated Thousand. Wil je op een bijzondere manier mensen inspireren in het nastreven van een duurzame way of life? Dan is deze bijzondere tattoeage en één van de ‘Dedicated Thousand’ worden misschien wat voor jou!
Het team tatoeëert op zondag tussen 14.00 en 20.00u in op het festivalterrein. Aanmeldingen kunnen alleen op de dag zelf en zolang er timeslots beschikbaar zijn.

Zondag van 14.00 – 20.00

Contact

CONTACT

Per post

Popfestival Breda Barst
Stadionstraat 1a
4815 NC Breda
kvk: 20089345

Tijdens het festival

Ons social media team staat het hele weekend paraat om al je vragen te beantwoorden. De rest van het jaar ook trouwens.

Contact