11/09/2022 Sanne Koopman

BREDA BARST EEN STUKJE GROENER

11 september 2022

Als eerste gratis toegankelijk evenement in de regio gaat Breda Barst dit jaar werken met een recyclesysteem voor bekers. We zijn ontzettend blij dat we dit hebben weten te realiseren en rekenen natuurlijk op de medewerking van al onze bezoekers om het park netjes achter te laten!

HOE WERKT HET?

Bij de entree ontvangt iedere bezoeker een recycle token. Deze token lever je in bij de bar als je een drankje gaat halen voor een beker. Als je drankje op is, lever je je lege beker weer in aan de bar en betaal je alleen voor je drankje. Ben je je beker kwijtgeraakt? Dan betaal je een halve munt voor een nieuwe beker.
Is je drankje op, wil je nog geen nieuw drankje, maar wel je beker kwijt? Lever je hem dan in voor een recycle token. Ga je naar huis? Wees dan een klimaatheld en lever je beker in bij de bar, zodat wij je beker kunnen recyclen.
(Bekers en recycle tokens kunnen niet worden ingewisseld voor geld)

WAAROM DOEN WE DIT?

Allereest natuurlijk om het park netjes te houden. Alle jaren hebben onze vrijwilligers iedere avond tot in de laatste uurtjes alle zooi van de grond op staan vegen en op maandag alle laatste restjes uit het gras staan plukken, maar dat kan natuurlijk beter. Daarnaast willen we ook de afvalberg verkleinen dus hebben we gekozen voor een recyclebare beker. Alle bekers die schoon, dus zonder zand, etensresten, confetti of ander afval, worden ingeleverd worden opnieuw verwerkt tot bekers voor een volgend evenement. We verzamelen alle bekers dus apart in. Een groot avontuur voor ons, want we introduceren dus een nieuwe afvalstroom geheel gescheiden van de rest. Dat vergt aandacht, zowel in voorbereiding als tijdens het festival. Ook van alle vrijwilligers die het straks moeten waarborgen. We rekenen dan ook op de medewerking van al onze bezoekers!

Contact

CONTACT

Per post

Popfestival Breda Barst
Stadionstraat 1a
4815 NC Breda
kvk: 20089345

Tijdens het festival

Ons social media team staat het hele weekend paraat om al je vragen te beantwoorden. De rest van het jaar ook trouwens.

Contact