18/05/2022 admin

EERSTE NAMEN ZATERDAG EN ZONDAG

18 mei 2022

Ben je benieuwd naar de eerste namen voor de gratis zaterdag en zondag van Barst? Hier komen ze! Op zaterdag 17 september staan in het Valkenburg Park: S10, POM, De Likt en Rhea. Op zondag 18 september zijn Sloper en The Vices te zien.

S10

S10 is de naam waaronder Stien den Hollander optreedt. Deze Nederlandse artieste kreeg op haar zeventiende al een platencontract bij een hiphoplabel. Dit jaar vertegenwoordigde ze met De diepte Nederland op het Eurovisie Songfestival en eindigde op een welverdiende 11e plek! In haar muziek verwoordt S10 heel persoonlijke verhalen. Het debuutalbum Snowsniper werd beloond met een Edison Alternative. In november verscheen het album Vlinders.

POM

Het vijfkoppige POM uit Amsterdam laat horen dat snoeiharde muziek ook vrolijk en cute kan zijn. Een couplet met een schatttig plingelgitaartje kan ineens veranderen in een snoeihard refrein. Geïnspireerd door britpop, punk en garagerock creëren zij hun eigen ‘FUZZPOP’. Dit jaar speelde POM ondermeer al op Noorderslag en het Bevrijdingsfestival. Verwacht een harde en energieke performance gepaard met een lief randje.

DE LIKT

Futuristische funk met lekker scherpe teksten en superenergieke podiumoptredens, daarvoor ga je naar De Likt. Na het tweede album De derde is nu de eerste single van de opvolger uitgebracht: Ctrl-Alt-Delikt. Woord en Beat – Analoog en Digitaal – Vies en Lekker – Vlees en Vis. De band verdedigt de titel ‘Het Rotterdamse sloopbedrijf’ op vele podia en festivals. Ze gooien alles eruit op het podium …

RHEA

Rock ’n Roll is springlevend. En dat hebben we mede te danken aan dit vijftal uit Gent, dat al vijf jaar strakke, harde én melodische gitaarrifs als handelsmerk heeft. De afgelopen vijf jaar tourde de band door heel Europa, onder meer als supportacts van Wolfmother en Royalblood. Hun debuutalbum Lust For Blood kwam uit in 2020, en de single Rather Be Nothing werd nummer 1 in de Afrekening. Ze gaan in juli eerst nog even oefenen op Werchter voordat ze het gras van ‘t Valkenberg wegblazen.

SLOPER

Twee (!) drummers, Ceasar Zuiderwijk van Golden Earring en Mario Goossens van Triggerfinger raakten bevriend en gingen daarna op zoek naar melodie onder hun gezamenlijke ritmes. Ze vonden de Vlaamse Fabio Canini en de Engelse Pete Shoulder (Union, Winterville). Een debuut EP volgde in 2019 met daarna in 2021 de release van debuutalbum Pulverise, waarvan de nummers Struck by lightning en The thin Line als single verschenen. Sloper staat voor de essentie van Rock & Roll: vette riffs, strakke en dubbele beats, een rockende zanger en heel veel lol.

THE VICES

The Vices is een band uit Groningen. Ze staan voor een contrasterende mix van britpop en surfrock. Het album Looking for faces vormde een succesvol debuut, vanwege de knallende drums en energieke melodielijnen .The Vices zijn regelmatig te gast bij 3FM en KINK. Ze maken graag plezier, maar als je luistert, hoor je dat de band diepgang niet schuwt. Met de New New Normal Tour blazen ze iedereen lachend van de sokken.

Contact

CONTACT

Per post

Popfestival Breda Barst
Speelhuislaan 173 – unit 119
4815 CD Breda
kvk: 20089345

Tijdens het festival

Ons social media team staat het hele weekend paraat om al je vragen te beantwoorden. De rest van het jaar ook trouwens.

Contact