07/09/2023 Sanne Koopman

HEY KIDS, JONGEREN EN JEUGDIGE BOOMERS

07 sept 2023

Nieuwsgierig naar de activiteiten van dit jaar, alweer de zesde editie van Mini Barst? Houd je hart vast, want het is nogal wat! We hebben heel erg ons best gedaan om Breda Barst voor jullie net zo leuk te maken als voor de maxi’s. Dit festival is ook voor jullie!

KABONK-MINI BARST

Is dat geen mooie naam voor de lach op de gezichten van onze mini’s dit jaar? Mini Barst heet dit jaar Kabonk-Mini Barst naar deze sponsor. Kabonk is dé indoor speeltuin in Breda waar vrij spelen, ontdekken, lekker eten & drinken elkaar verbinden op zeven waanzinnige verdiepingen.

Heb je ooit zo'n gave bus gezien?

De buitenkant is al een feest, laat staan de binnenkant met discolampen, klim- en klautertoestellen en natuurlijk een ballenbak vol kleurrijke ballen. Onze pluizige mascotte, genaamd Bonkie, komt ook met jullie dansen op de geweldige muziek van Breda Barst. Je kunt ook komen knutselen. Al met al staat er veel plezier op het programma!

Andere workshops

En bij Kabonk-Mini Barst is nog veel meer te doen:

 • De groene workshops van Puur Pam. Duik in het park lekker in de natuur met deze leuke workshops. We werken met natuurlijke materialen. Gebruik je handen, ogen, oren, neus en mond en leer meer over zaaien, groeien, rijpen en oogsten!
 • Op vrijdag mag je komen matten met Juist Juul . Juul is kickbox-leraar en hij kickt erop om jou mee te nemen met kickboxen. Met een lach en met respect. Kom jij ook effe matten?
 • Op zaterdag komen de toppers van Atelier da Silva je weer vermaken. Of je jong bent of oud, met z’n allen maak je de hele dag lang een supertof kunstwerk. Verder verklappen we nog niets.
 • Op vrijdag en zaterdag kom je wetenschappelijke experimenten doen! Op een leuke en makkelijker manier, met studenten van Avans Hogeschool die je komen helpen. Maak het onzichtbare zichtbaar met een microscoop. Durf jij een vloeistof te pipetteren? En fouten maken mag!
 • Kom gezellig bij KUNST-BSO VESTETUIN een eigen kunstwerkje maken. Ga de uitdaging aan en laat je verrassen door te experimenteren met aquarel (water schilderij). KUNST-BSO Vestetuin is gevestigd in de Nieuwe Veste en biedt naschoolse opvang aan kinderen die creatief bezig willen zijn op gebied van dans/ theater/ muziek en beeldende technieken.
 • Lekker pronken in het park? Kom jezelf versieren! Op vrijdag en zaterdag komen ruige mensen van Bunker de tofste plak tattoos brengen voor kleine en grote Barsters!

UitBARSTing

Weet je nog waar vroeger de draaimolen stond? Daar kun je heen voor UitBARSTing, als je niet meer zo mini bent. Ook hier voorspellen wij veel plezier:

 • Ben je vrijdag aanwezig? Wees voorbereid op SCAN IK JOU ERGENS VAN? Dikke kans dat je de geheim agenten van de Complimentenscan tegenkomt … Heel voorzichtig klikken ze een bijzonder mysterieuze koffer open en vragen je erin te stappen. Vervolgens scannen ze jouw persoonlijkheid. Ga voor die positieve boost en draag bij aan de ondergrondse missie.

 • Ze zullen je op zaterdag niet ontgaan … de cryptische teksten en harde punches van Pep (Pepijn Houben). Schrijf je in voor zijn hiphop-workshop en wie weet sta jij over een paar jaar op dat podium!

 • Ook op allebei de dagen kunnen grote en kleine Barsters terecht bij onze Mega Twister! Ben je niet bang voor een stel sexy mensen in rode zwembroeken? Dan is dit de plek waar je (niet) moet zijn!

 • FIKS maakt van Breda Barst op vrijdag en zaterdag een huiskamer. Warm en gezellig met zitzakken, een buitentapijt, leuke plantjes en tierelantijntjes. Én een TRUTH or DARE grabbelton. Grabbel een kaartje en plof lekker neer. Ff chillen met een drankje en een goed gesprek.

 • V.V. EIGENBELANG, het leukste literair collectief van Breda, luistert, ruikt, drinkt, ziet, voelt, struint, proeft, danst, verwoordt en beschrijft in hun zoektocht naar de absolute essentie van Breda Barst ‘23. Met open vizier zorgen ze twee dagen lang voor poëtisch vertier.

 • Bij onze Grote Broers en Zussen kun je allemaal toffe, muzikale en creatieve dingen doen. Drummen, rappen, graffiti. Luister naar de tips en tricks en wordt een creative artist!

 • Cakewalk (zeg: kekewalluk) van Kunst Komt Aan is een verrassing. Denk aan het oude Lunapark/De Sjimmie maar dan anders. Er zijn beschermingsmiddelen aanwezig. Maar binnenlopen blijft voor eigen risico. Wie niet waagt, die niet wint. Wie niet springt, kan niet vallen.

 • Samen klappen, stampen, met je vingers knippen en de klank van je stem toevoegen. Zo ontstaat in no time een lekkere beat. Zing met MS Lemaire de sterren van de hemel tijdens de silent disco van Perron of Arts.

Organisatie-uitdaging

Marlous Fieret vertelt wat een uitdaging het was om dit jaar Kabonk-Mini Barst geregeld te krijgen. “Net zoals iedereen hadden ook wij een financiële uitdaging. Gelukkig vonden we sponsor Kabonk en de Nieuwe Veste stelde voor om samen diverse Bredase activiteiten te regelen.” Uiteindelijk wist ze pas laat dat Breda Barst dit jaar door kon gaan. Dus in no time is er een knalprogramma neergezet. En nu maar hopen op een lekker zonnetje dit jaar!
Wat ze graag ziet, is dat mini’s net zo hard genieten als hun ouders. “Maar dan passend bij hun belevingswereld. Niks zo mooi als stralende gezichtjes! Ook bij alle kinderen van onze Breda Barsters.” Ook dit jaar staat het bord er weer: Kinderen zonder begeleiding krijgen van ons espresso en een puppy. Marlous: “Haha, ja dat blijft een prachtige manier om te zeggen dat we geen oppas zijn, maar een plek waar mini Barsters zich heerlijk kunnen vermaken.”

Tot slot wil ze Hilda Vliegenthart en Marij van Dijck van Nieuwe Veste bedanken voor het mede organiseren. “Zij hebben onder meer geregeld dat de groene workshops van Puur Pam, de silent disco en de Cakewalk Kunstkomtaan naar Breda Barst zijn gekomen.”

Contact

CONTACT

Per post

Popfestival Breda Barst
Stadionstraat 1a
4815 NC Breda
kvk: 20089345

Tijdens het festival

Ons social media team staat het hele weekend paraat om al je vragen te beantwoorden. De rest van het jaar ook trouwens.

Contact