02/09/2023 Sanne Koopman

RECYCLEBEKERS: LAAT ZE NIET VALLEN …

2 sept 2023

Bij Breda Barst werken we hard aan duurzaamheid. Softcup recyclebekers dragen daaraan bij. Ze zorgen voor een schoner park en minder opruimwerk. En we vragen alle bezoekers om ons daarbij te helpen. Houd ze schoon die bekers en laat ze niet op de grond vallen.

We kiezen voor softcups

We kiezen voor recyclebare softcups omdat we een gratis festival willen blijven en dat valt kostentechnisch niet mee. Een hardcupsysteem met een efficiënte spoelmogelijkheid (ter plekke of achteraf) overstijgt dit jaar ons budget.

Denk aan het huren van een mobiel spoelsysteem, schoonwatertanks, een spoelmachine en vuilwateropslag. Of megaveel bekers huren, steeds in een nieuwe beker schenken en alles na afloop elders laten spoelen. Die kosten zijn simpelweg te hoog, alleen al qua transport.

De beker kost je een halve munt

Dat geld ontvang je niet retour bij het inleveren. Maar je krijgt er barstens veel voor terug! Een fantastisch Breda Barst vol goede muziek, entertainment en een foodcourt voor het kopen van hapjes en drankjes. Jouw halve munt komt 100% ten goede aan Breda Barst.

Want ‘gratis toegankelijk’ betekent niet dat er geen kosten voor Barst zijn. Denk maar aan de gages voor artiesten, de huur van de podia, de techniek, de tenten, beveiliging, toiletten, elektra en het afvoeren van afval. Gelukkig doet iedereen die helpt aan de organisatie dit vrijwillig en zijn er geen personeelskosten.

Barst is een duurzaam festival

We gebruiken zo veel mogelijk batterijen in plaats van diesel voor onze stroomvoorziening. Ook zorgen we ervoor dat we het park schoon teruggeven aan de gemeente door intensief op te ruimen en afval te verwijderen. Bovendien leggen we grasbeschermers neer waar veel mensen staan te dansen en te springen.

Als je met ons van gedachten wilt wisselen, dan neem je contact op met babs@bredabarst.nl.

Contact

CONTACT

Per post

Popfestival Breda Barst
Stadionstraat 1a
4815 NC Breda
kvk: 20089345

Tijdens het festival

Ons social media team staat het hele weekend paraat om al je vragen te beantwoorden. De rest van het jaar ook trouwens.

Contact