WOENSDAG 8 AUGUSTUS 2018

PROGRAMMA MINI BARST

PROGRAMMA MINI BARST

Uiteraard is er dit jaar ook weer genoeg te doen voor onze jonge bezoekers. Op zaterdag 15 en zondag 16 september zijn er volop creatieve en sportieve activiteiten voor kinderen in het stadspark Valkenberg. Het programma is een samenwerking met Bredase partners, waaronder De Nieuwe Veste, Breda Actief en JOGG. Daarnaast worden er activiteiten georganiseerd vanuit Pier 15 en het Jeugd Cultuur Fonds.

ZATERDAG

Op zaterdag 15 september om 14.00 uur wordt het minifestival geopend door de Kindercultuurnachtburgemeester én de grote burgemeester. Vanaf dan is er twee dagen lang voor iedere jonge leeftijd wel iets te doen. Met ‘Trash 4 Music’ door Atelier da Silva maken kinderen op de zaterdag van Breda Barst een muziekinstrument van het afval dat tijdens Breda Barst wordt geproduceerd. Dat is nog eens duurzaam! Vervolgens kunnen ze met hun eigen muziekinstrument de workshop Beatcreating & Improvisation volgen van ROBB’ Art of Music en zelf hun ritmes en beats maken.

ZONDAG

Op de zondag kunnen de kleintjes met Marij Maakt de mooiste kleispiesjes rijgen en kleuren, tekenen en knutselen bij het Jeugd Cultuur Fonds. Ook staat er deze dag een ’Beat createn’ workshop op het programma, georganiseerd door de Nieuwe Veste.

HET HELE WEEKEND

Natuurlijk zijn er ook nog allerlei activiteiten die zowel op de zaterdag als op de zondag plaatsvinden. Zo kunnen de jonge festivalgangers tijdens het melodie mysterie van de Musicaja Zangschool op zoek naar een verstopte melodie. In samenwerking met JOGG hebben we aandacht voor gezonde voeding en bewegen. Zo kunnen jongeren zelf een smoothie maken door een ’eindje’ te fietsen. Daarnaast is er een groot aanbod aan toffe urban sports, zoals panna voetbal, urban hockey, basketbal en kickboksen en kunnen ze zich uitleven op het Free Run parcours samen met de trainers van Breda Actief. Dit jaar staat er ook weer een miniramp skatebaan waar workshops en demo’s worden gegeven door de profs van Pier 15.