WOENSDAG 31 JULI 2019

PROGRAMMA MINI BARST

PROGRAMMA MINI BARST

We hebben niet alleen een mooi en gevarieerd programma voor muziekliefhebbers, ook onze jongere bezoekers hoeven zich niet te vervelen. Onder de noemer ‘Mini Barst’ hebben we dit jaar weer een heel mooi programma samengesteld.

Het programma is een samenwerking van Breda Barst en Nieuwe Veste. Uiteraard hebben we de Kindercultuurraad gevraagd om advies te geven. Daarnaast worden er activiteiten georganiseerd vanuit Unicef, Kindergarden, Pebbles, Foomp, Paaldansstudio & Dance Centre en het Jeugdfonds voor Sport en Cultuur.

Wil je een kleine impressie krijgen van hoe het vorig jaar was? Kijk dan onderstaande video!

ZATERDAG

Ook dit jaar wordt Mini Barst op zaterdag 14 september om 13.30 uur geopend door de Kindercultuurburgemeester én de grote burgemeester. Met een spetterend optreden door dansstudio Djazzle en de kick-off van ‘Thinking ‘’OUT” of Plastic’ van Atelier da Silva kan Mini Barst dan echt van start.

Vanaf dan is er twee dagen lang voor iedere jonge leeftijd wel iets te doen. Een duik in de wereld van Foomp, met spelletjes en een knutseltafel of lekker dansen bij kinderopvang Pebbles. Bij MuzieKanjers is er voor de allerkleinsten ‘Muziek op schoot’ en natuurlijk kunnen de broertjes en zusjes ook aan de slag met instrumenten. Daarnaast is er een workshop druktechniek van Nieuwe Veste, waar kinderen onder begeleiding een eigen poster kunnen maken voor het festival.

ZONDAG

Op zondag kunnen alle creatievelingen tekenen en knutselen bij het Jeugdfonds Sport en Cultuur. Ook staan er deze dag MiniMuziekworkshops van dB Muziek en Nieuwe Veste op het programma. En de kinderen kunnen een kijkje nemen bij het optreden van Dansstudio Djazzle.

ZATERDAG & ZONDAG

Natuurlijk zijn er ook nog allerlei activiteiten die zowel op zaterdag als zondag plaatsvinden. Met ‘Thinking “OUT” of Plastic’ door Atelier da Silva bouwen kinderen in 2 dagen een enorm kunstwerk van afval dat tijdens Breda Barst wordt geproduceerd. Dat is nog eens duurzaam! Bij kinderopvang Kindergarden kunnen ze hun eigen bellenblaasinstrument maken en natuurlijk testen. Wie zich wil laten verrassen stapt in de 4D experience van de studenten van Unicef. Voor de spelletjesfanaten is er Reuzenmikado, Vier-op-een-rij en Lego. Ook kunnen de kinderen op pad als een echte fotograaf tijdens het festival bij de workshop fotografie van Nieuwe Veste. En voor wie op zoek is naar een uitdaging, zijn er de paaldansworkshops van Paaldansstudio en Dance Centre uit Breda.