MUSIC MINDED BREDA

Music Minded Breda is een gezamenlijk podium om de Bredase muziekscene een warm hart toe te dragen. Voor dit digitale platform slaan Nieuwe VestePhoenixA-Broad, MEZZSound DogPOBPier 15, Breda Barst, Sound of EuropeStudio Solo en Surplus Jongerenwerk de handen ineen. Gezamenlijk bieden ze Bredase bands in corona tijd een digitaal podium zodat zij toch kunnen optreden voor hun publiek en fans. Op zaterdag 12 december is de eerste editie in MEZZ met Dead Duck, Steev en Summersile. 

Facebook even

DEAD DUCK

Ze kunnen het elke band aanraden; een paar jonge gasten in de gelederen opnemen. Je merkt meteen dat ze de vibes de andere kant op slingeren. De akoestische singer- en songwriterpop van Dead Duck Jr. van een jaar geleden heeft plaatst gemaakt voor steviger werk. De akoestische gitaar en de piano zijn opgeborgen. De Ducks spelen tegenwoordig op volle sterkte. Dead Duck wordt ook wel de Kelly Family van West-Brabant genoemd door de combinatie van vaders-zonen en ooms-neven. De muziek is een mix van indie, wave en punk. Sluit je ogen en je hoort flarden van bands als Motorpsycho, Mogwai of Guided By Voices.

In dit oersaaie lockdownjaar heeft de band zich op een zolderkamer in de Haagse Beemden teruggetrokken en het 8 tracks tellende debuutalbum ‘Smoking Cars’ opgenomen. Uptempo werk wordt afgewisseld met rustigere nummers en de teksten zijn geïnspireerd op gedichten van Charles Bukowski. Deze vaders, zonen, ooms en neven gaan er de 12e een hectische show van maken, wat dan weer niet zo veel anders is in vergelijking met vroeger toen de senioren zelf nog junioren waren.

STEEV

Lichaam, ziel en geest komen samen in unieke volzinnen en flows – hiphop die een blijvende indruk achterlaat. STEEV is een schrijver die probeert gedachten, gevoelens en techniek te verpakken in zijn muziek om de luisteraar weg te blazen; met thema’s als spiritualiteit tot tearjerkers en sensuele tracks tot bangers.

Live is STEEV intens, veelzijdig en provocatief en komt hij met een gezonde dosis showmanship en charisma. Of het nou met DJ of liveband is, het publiek kan een new-school sound verwachten, zonder de inhoud en kunst te verliezen. Sinds 2019 is STEEV onderdeel van het Rotterdamse label HardHeaderz.

SUMMERSILE

Wat begon als een akoestisch project in 2017, voegde Nuno Fernandez (vocals) zich samen met gitarist Dennis Elders in hartje Eindhoven. Beide met dezelfde sound realiseerde ze dat ze uit waren op meer, een ruigere sound met een volledige band. Tijdens een repetitie op de rockacademie in Tilburg kwam Lars Verdurmen (bassist) op hun pad waardoor er via hem een verband gelegd werd naar Sebastiaan Stam (drums).  Een jaar later besluiten ze zich samen te koppelen als ‘Summersile’, wat afstamt van het eerste geschreven nummer. Summersile is een band die van diepe gevoelens hun passie maken. Een set vol energie, catchy riffs en vooral een eigen sound die je kippenvel bezorgd. Dromen doen ze, spelen willen ze!