UPDATE 27-07-2020

———————————–

Lief Breda,

Wat zijn wij vereerd met de massale belangstelling voor de eerste Anderhalve Meter Sessie. Honderden mensen op aanwezig, veel media-aandacht en nog veel meer reacties op verschillende andere kanalen.

Hoewel er op het bordes en het veld van het T-Huis ruimte is voor enkele honderden bezoekers die zittend en volgens de richtlijnen van het RIVM naar het optreden kunnen luisteren, hebben we toch de moeilijke beslissing genomen om deze editie af te gelasten. We voelen ons namelijk net zo goed verantwoordelijk voor iedereen die plaats zou nemen buiten het veld, en daar kunnen wij op dit moment de veiligheid niet garanderen. Dat voelt niet goed, zeker ook gelet op het stijgende aantal nieuwe besmettingen. De bedoeling was en blijft een veilige muziekbeleving in een kleine, intieme setting.

Wij gaan bekijken of en hoe de volgende edities veilig en voor iedereen toch door kunnen gaan, houd daarom onze kanalen in de gaten voor updates.

Team T-Huis en Breda Barst
💚

Toch live muziek in Valkenbergpark
T-Huis en Breda Barst slaan de handen ineen

Door het coronavirus leek het deze zomer even angstvallig stil te blijven in het Valkenbergpark in Breda. Grootschalige evenementen kunnen helaas niet doorgaan deze zomer, waardoor ook het gratis toegankelijke festival Breda Barst is komen te vervallen. De versoepelingen van de afgelopen periode bieden gelukkig wel weer ruimte voor livemuziek en dus hebben het T-Huis en Breda Barst de handen ineengeslagen. Vanaf dinsdag 28 juli tot en met dinsdag 1 september treden er wekelijks artiesten bij het T-Huis in het Valkenbergpark op onder de noemer T-Huis Barst | De Anderhalve Meter Sessies.

Normaal gesproken is er op dinsdagavond altijd livemuziek in het Valkenbergpark en Joris Zomerdijk en Ivo Scheffer, die onlangs het T-Huis hebben overgenomen, willen daar dit jaar alsnog voor zorgen. Omdat ook Breda Barst onlosmakelijk met het park verbonden is, namen zij direct contact op met hun plan. “Een samenwerking lag voor ons voor de hand, we zijn dan ook erg blij dat we samen met hen de allereerste sit-down-concerten in het Valkenbergpark kunnen organiseren.”, aldus Joris.

Ook de organisatie van Breda Barst kijkt uit naar deze samenwerking. “We hebben altijd een goede band met het T-Huis gehad, dat willen we natuurlijk graag voortzetten. Nu ons festival niet door kan gaan, vinden we het extra leuk om alsnog op deze manier iets te kunnen organiseren voor de stad.”, licht voorzitter Jurgen Blommaert toe.

Om de muziekscene in Breda te ondersteunen wordt er uitsluitend gewerkt met lokaal talent. Ludo Xander is de eerste act die op zal treden tijdens T-Huis Barst | De Anderhalve Meter Sessies op dinsdag 28 juli. Ludo Xander is een collab van Xander van Dijck en Ludo Tuininga, twee muzikale duizendpoten die eerder al de leiding over een succesvolle jamsessie in het T-Huis namen.

Het optreden vindt plaats op het veld voor het T-Huis. Daar is voldoende ruimte voor het publiek om de RIVM-richtlijnen te volgen en voldoende afstand te houden. Het T-Huis voorziet in zitplaatsen, maar bezoekers kunnen ook een eigen kleedje of stoel meenemen. De toegang is uiteraard gratis.

T-Huis Barst | De Anderhalve Meter Sessies vindt iedere week op dinsdagavond tussen 19.00 en 20.00 uur plaats. Na afloop kunnen bezoekers en artiesten doorjammen bij het T-Huis. Bezoekers kunnen hiervoor hun eigen instrument meenemen of er een lenen.