WOENSDAG 22 AUGUSTUS

TALENTENPODIUM

NIEUW PODIUM!

Breda Barst krijgt een nieuw podium: Future Stage. Op dit podium bieden we alle ruimte en aandacht aan jong talenten. Samen met Breda’s Most Wanted, December Tapes en HB-Stand Up hebben we een heel mooi programma samengesteld. Het nieuwe podium krijgt dan ook een prominente plek op het festival. Met deze toevoeging is het programma van Breda Barst 2018 compleet.

Zaterdag

Op zaterdag kun je genieten van de dromerige elektrorock van Delusionals, de scheurende gitaarpartijen van Trading The Crow en de mysterieuze indiesound van SpiritBox. Ook songwriter en multi-instrumentalist The Martial, hiphop-formatie Steev ‘N Sound en rapper Piraven staan deze dag op Future Stage.

Zondag

Op de zondag kom je voor de indiefolk nummers van Kiki Mettler, de volwassen sound van Frantic en de grootse geluiden van There There, geïnspireerd door o.a. Tame Impala, Alt-J en Radiohead. Ook TerraDown met hun harde, melodische metal en urbantalenten Martoes, Kevin en Jesse Joey James zijn deze dag op Future Stage te vinden.

Samenwerking

Future Stage, het talentenpodium van Breda Barst, is een samenwerking tussen Breda’s Most Wanted, December Tapes en HB-Stand Up. Breda’s Most Wanted is het talentontwikkelingsprogramma van Mezz, Nieuwe Veste, POB en Sound Dog. December Tapes is een lokaal initiatief waarbij muzikaal talent gekoppeld worden met als doel de popcultuur binnen Breda nog sterker te maken. HB-Stand Up is een urbanfestival dóór en vóór jongeren uit de Haagse Beemden en een initiatief van Nieuwe Veste, Grote Broer, Grote Zus en SurPlus. Dit festival vindt plaats op 8 september 2018 en de lokale rappers doen het op 15 en 16 september nog even dunnetjes over.