TOEGANKELIJK

Breda Barst heeft toegankelijkheid als 1 van haar speerpunten opgenomen: we gunnen iedereen een tof festival. Daarom werken we samen met de leden van Breda Gelijk en andere ervaringsdeskundigen. Samen hebben we een aantal aandachtspunten geformuleerd. Onze inspanningen werden in 2017 beloond met de toegankelijkheidsbokaal.

100% toegankelijkheid kunnen we niet garanderen, maar we willen daar wel graag zo dicht mogelijk bij in de buurt komen. Heb je tips? Laat het ons weten. Samen komen we een heel eind!

BEREIKBAAR

Fiets: Woon je in Breda? Kom dan lekker op de fiets naar ons festival! Je kunt je fiets parkeren op het Kasteelplein in de daarvoor bestemde fietsenstalling of aan de stationskant in de bewaakte fietsenstalling.

Openbaar vervoer: Het valkenberg is op steenworp van het Centraal Station Breda. Meer info over Cs Breda en de toegankelijkheid vind je hier. Bekijk ook meteen even het evenementenretourtje!

Auto: Op enkele plaatsen rondom het het Valkenberg Park zijn parkeerplaatsen voor minder validen. Deze staan aangegeven op de website van de gemeente Breda. Het Kasteelplein, de Willemstraat, de Boschstraat en parking Vlaszak zijn het dichtste bij Breda Barst. Mocht het daar niet lukken is het Chasseveld ook een optie.

TER PLEKKE

Het Valkenberg Park bestaat uit gras en verharde paden. Wij leggen extra vlonders om de bereikbaarheid gemakkelijker te maken. Bij de muntenverkoop kun je draadloos pinnen, de barren hebben een aanpassing, zodat rolstoelgebruikers zelf hun biertjes kunnen pakken en bij de Snekplek staan tafels waar een rolstoel aangeschoven kan worden.

Ook zijn er invalidetoiletten en je kunt gebruik maken van een mivadeck. Dit dankzij de inzet van Breda Gelijk. Voor vragen of ondersteuning van een vrijwilliger kan je terecht bij de Barstbalie!

ADL-, epilepsie- en PTSS-hulphonden zijn overal toegestaan.