ANEMONE

Britpop

Dromerige, gerijpte songs met scherpe refreinen schetsen de naakte waarheid in tijden van verdriet, liefde en de zoektocht naar zichzelf. Frontman Xander van Dijck is diep gegaan, op zoek naar antwoorden en vertelt dit verhaal. Keuzes maken hoort bij het leven. Je zoekt naar kracht om die keuzes te maken, in andere woorden je zoekt naar bevrijding. Het gevoel dat je buiten een vogeltje voorbij ziet vliegen die zelf bepaalt waar ze heen vliegt, dat is wat hij zocht en uiteindelijk heeft gevonden. De zoektocht naar vrijheid is duidelijk hoorbaar in de groei van ANEMONE en vastgelegd op hun nieuwe album “Freebird” die uitkwam op 9 maart
Een album vol psychedelische britpop met een hang naar glinsterende folk. Waarop muzikale golven in uitgestrekte nummers over elkaar heen slaan en puntige popnummers die vertellen over vriendschappen, relaties en vertrouwen.

In de beruchte Schenk Studio in Amsterdam slaat Anemone dit nieuwe pad in, de plek waar artiesten als zZz, Nouveau Vélo, Lewsberg en Amber Arcades de band voorgingen. Nu is het tijd om het nieuwe werk te delen met de rest van de wereld. Te beginnen in Rotterdam, de thuishaven van de band.

ANEMONE
Xander van Dijck – Guitar / Vocals
Ricardo Jupijn – Guitar
Joost van Oeveren – Drums
Davy Knobel – Basgitaar
Joris Zomerdijk – Gitaar