COMPACT DISK DUMMIES

Electropunk, alternatieve rock, dance

“There’s No Sex Without You!” roept een stem boven een zwoele beat die naar de zomer verlangt.
Het is de nieuwste single van Compact Disk Dummies, hun eerste sinds het tweede album ‘Neon Fever Dream’ uit 2020. Een plaat die de band definitief op de kaart zette als album- én live act, en daar kon geen virus een stokje voor steken.

‘There’s No Sex Without You’ is alweer een grote sprong voorwaarts voor het Belgisch electropopduo, een ingenieus gefabriceerde discobanger die barst van de details.

Co-producer Jasper Maekelberg hield voet bij stuk om echte violen op te nemen.
Dat werpt zijn vruchten af: onder leiding van Wietse Meys brengt het strijkerskwartet een verfijnde laag toe aan het geheel.

Om de Franse sound die de track oproept eer aan te doen werd aan de deur geklopt bij Michael Declerck. De Parijzenaar mixte reeds voor Kavinsky en Justice en bleek de uitgelezen persoon om het nummer nog een niveau hoger te tillen met een pompende mix.

Maar de French Touch die ‘There’s No Sex Without You’ oproept is verre van een nostalgische gimmick. Compact Disk Dummies staat erom gekend om oude sounds met nieuwe te versmelten en dat geheel te injecteren met hun typische sound.

En inhoudelijk?

“Iedereen kan het nummer op zijn manier interpreteren” zegt Lennert, de oudste, zanger en tekstschrijver. “Voor mij gaat het niet zozeer om de ‘daad’. Het is een ode aan mensen die vuur in je leven brengen. Die een vonk in de wereld teweegbrengen en de norm, het dagdagelijkse doorbreken.”

Amen.