ORANGE SKYLINE

Alternatief, indie

Het is 2009, na een concert van Oasis wordt in een auto onderweg naar huis een band geformeerd. Twee broers en hun twee vriendjes, vader lachend aan het stuur. Dat op dat moment nog niemand een instrument kan bespelen maakt niet uit. Dat zijn zorgen voor later.

En dat later is inmiddels alweer lang verleden tijd. Stefan van der Wielen (gitaar en zang), Niels van der Wielen (gitaar en zang), Mart Atema (drums) en Simon Christiaanse (bas) hebben inmiddels meerdere albums op hun naam staan, gingen er in 2013 vandoor met de prestigieuze popprijs in thuisstad Groningen, waren supportact voor de Kaiser Chiefs in de Oosterpoort, deden het Bevrijdingsfestival in 2021, en stonden de afgelopen editie van Pinkpop op Stage 4.

Het meest recente album met de naam ‘orange skyline’ werd opgenomen met producer JB Meijers in de Hilversumse Wisseloord Studio, en staat bol van de opwindende twenties (indie)rock. Het album kwam uit op vinyl en bij
de streamingdiensten, maar niet op cd. Overigens werd er wél een cd’tje in de albumhoes gestoken om automobilisten onderweg ook wat te gunnen wanneer Spotify uitvalt.