Popfestival Breda Barst
Speelhuislaan 173 – unit 119
4815 CD Breda
kvk: 20089345
info@bredabarst.nl

sponsoring@bredabarst.nl
boekingen@bredabarst.nl
publiciteit@bredabarst.nl
vrijwilligers@bredabarst.nl

Voor klachten tijdens het festival kunt u bellen met de Milieuklachtenlijn van de gemeente Breda via telefoonnummer 14076 (24 uur bereikbaar).

   

  OVER BARST

  Breda Barst staat voor twee dagen vol pop, rock, metal, punk, elektro, hiphop en dance in het Bredase stadspark Valkenberg. Een mooie mix van regionaal en lokaal talent en gevestigde artiesten, dat is Breda Barst. De Staat, Dotan, Jet Rebell, Therapy?, Hardwell, Racoon, The Boxer Rebellion, Blaudzun, My Baby, Dio, The Kik, Extince, Go Back To The Zoo, Triggerfinger, Kris Kross Amsterdam, Ellen Ten Damme en nog veel meer artiesten passeerden de afgelopen 23 jaar de revue. Op Breda Barst vind je ook theater, een gevarieerd aanbod van lekker eten, een gezellige markt en activiteiten voor kinderen. Breda Barst wordt mogelijk gemaakt door een grote groep vrijwilligers waarin altijd plek is voor nieuw bloed. Het festival streeft naar een ecologisch verantwoord festival.
  Breda Barst is altijd in september. In 2020 kan het festival helaas niet doorgaan vanwege COVID-19. In 2021 vieren we onze 25e editie op 18 en 19 september, dus blokkeer deze data alvast in je agenda.
  Breda Barst is voor iedereen, of je nu voor de muziek of de gezelligheid komt, of je nu komt met je vriendinnen of met je kinderen, en of je nou hier uit de buurt komt of niet.
  Zonder onze vrijwilligers zijn we nergens! Iedereen kan op Breda Barst zonder een kaartje te kopen genieten van een tof festival. Dat lukt ons alleen omdat onze organisatie helemaal uit vrijwilligers bestaat. Van barman tot festivalcoördinator, van stagehand tot voorzitter, allemaal werken we mee aan Breda Barst omdat we bij willen dragen aan het tofste festival van de stad. Met zo’n 250 Barst-ers, een hoop lol en hard werken, zorgen wij er samen voor dat iedereen het naar zijn zin heeft. En jij kan ook meedoen! Meld je hier aan.
  Het programma begint op beide dagen om 14.00 uur en dat duurt tot 23.00 uur. Het terrein gaat om 13.30 uur open.
  Het Valkenberg park ligt midden in de stad, tussen het station en het historische centrum van Breda. Ga je met de trein? Na 500 meter sta je al in het park. Fiets Voor diegenen die met de fiets naar Breda Barst komen: zet je fiets in de fietsenstalling. Bij de ingang aan de Sophiastraat (Stationszijde) staat een bewaakte fietsenstalling. Ook op het Kasteelplein kun je je fiets kwijt. Deze stalling is echter onbewaakt. Fietsen die op andere plaatsen staan, kunnen worden verwijderd als zij de doorgang belemmeren. OV Ons advies: bespaar jezelf het zoeken naar een vrije parkeerplaats en neem de bus of de trein! En ja, je bent in bijna alle gevallen sneller. Het Valkenberg park ligt op nog geen 500 meter van het NS-station Breda. Kom je toch met de auto? Het dichtstbij zijn de parkeerplaatsen Beijerd-Vlaszak, het Chassé-veld en het Mols Terrein. Ook kun je terecht op de P&R bij het NS-Station en in de volgende parkeergarages: Het Turfschip, Chasséparking, Parkeergarage De Barones, Parkeergarage Concordiastraat en Parkeergarage De Prins. Alle parkeergarages zijn aangegeven vanaf de invalswegen naar Breda. Let ook op het parkeerverwijssysteem, waarop staat aangegeven of er een parkeergarage volzet is. Klik hier voor de adressen van de parkeergarages.
  Een compleet overzicht van alle line-up’s van de afgelopen edities vind je hier.
  Park Valkenberg verbindt het station van Breda met de binnenstad en dit fraaie stadspark is al jaren het decor van Breda Barst. En daar zijn we zuinig op. Het festivalterrein wordt opgebouwd naar de contouren van het park. Daarbij is veel aandacht voor bescherming door middel van bijvoorbeeld rijplaten en grasbeschermingsmatten. Tot 1812 deed dit park dienst als kasteeltuin voor de Heren van Breda. Het park dankt zijn naam aan een valkenhuis dat aan de rand ervan stond en van waaruit de kasteelbewoners en hun gasten de valkenjacht bedreven.
  Breda Barst streeft ernaar een ecologisch verantwoord festival te zijn. Hier lees je er alles over.
  Vul hier je naam en je e-mailadres in om Breda Barst nieuws te ontvangen:

    

   WEBSHOP

   Wanneer je je bestelling afrondt, ontvang je binnen 24 uur van ons een bevestiging met daarin een ideal betaallink. Zodra we je betaling hebben ontvangen kan verzending / ophalen geregeld worden.
   We kunnen de bestelde items naar je opsturen per reguliere post. De verzendkosten komen dan voor jouw rekening. Je kunt je bestelling ook (op afspraak) ophalen op ons postadres aan de Speelhuislaan in Breda.
   Stuur ons een mail door te reply-en op de mail met de factuur die je van ons hebt ontvangen en we stemmen samen even af wat het handigste is. Eventuele verzendkosten komen voor eigen rekening, maar afgeven (op afspraak) op ons postadres kan uiteraard ook.

   OVERIG

   We doen ons best om het park voor iedereen zo goed mogelijk bereikbaar en toegankelijk te maken, al kunnen wij ons voorstellen dat het gras wat moeilijker begaanbaar is dan de paden. Gelukkig leggen we ook veel grasbeschermingsmatten weg. Uiteraard hebben we ook aan een invalidentoilet gedacht.
   Om Breda Barst gezellig te houden, hebben we een paar simpele huisregels:
   • We schenken geen alcohol aan personen jonger dan 18 jaar.
   • Meenemen van glas of eigen drank op het festivalterrein is niet toegestaan. Bij de ingang kan daarom gevraagd worden de inhoud van je jaszakken of tas te laten zien.
   • Auto's en fietsen zijn niet toegestaan. Er is een bewaakte fietsenstalling bij de ingang aan de stationszijde. Het verkopen van drank of andere zaken op het festivalterrein is niet toegestaan zonder toestemming van de organisatie.
   • Spiegelreflexcamera's zijn niet toegestaan zonder persaccreditatie.
   • Handel in en gebruik van drugs is verboden.
   • Gevaarlijke voorwerpen, zoals wapens of daarop lijkende voorwerpen zijn op het terrein niet toegestaan.
   • Bij de ingang kan gevisiteerd worden.
   • Bij het betreden van het festivalterrein geef je ons automatisch toestemming om gemaakte foto- en videobeelden te gebruiken voor promotionele doeleinden.
   • Consumptiebonnen zijn niet terug inwisselbaar voor geld.
   • Bezoekers dienen aanwijzingen van het personeel op te volgen.
   • Hou het park netjes: voor jezelf, de andere bezoekers, de konijnen en de kippen.
   Op naleving van deze regels wordt toegezien!
   Wees zuinig op je oren! Bij muziek boven de 87dB is het slim om oordoppen met een speciaal muziekfilter te gebruiken. Zo hoor je de muziek nog altijd super goed, kun je nog steeds praten met de mensen om je heen én bescherm je niet geheel onbelangrijk je gehoor. Nog niet in het bezit van een paar kwalitatieve gehoorbeschermers? Tijdens Breda Barst zijn PartyPlug oordoppen en voor de kinderen super hippe Muffy oorkappen van Alpine verkrijgbaar bij de infobalie. Deze zitten super comfortabel en zijn herbruikbaar, dus beschermen je oren niet alleen tijdens Breda Barst. Love your ears en draag die doppen!
   We schenken geen alcohol aan personen jonger dan 18 jaar. Heel simpel.
   Zonder onze vrijwilligers zijn we nergens! Iedereen kan op Breda Barst zonder een kaartje te kopen genieten van een tof festival. Dat lukt ons alleen omdat onze organisatie helemaal uit vrijwilligers bestaat. Van barman tot festivalcoördinator, van stagehand tot voorzitter, allemaal werken we mee aan Breda Barst omdat we bij willen dragen aan het tofste festival van de stad. Met zo’n 250 Barst-ers, een hoop lol en hard werken, zorgen wij er samen voor dat iedereen het naar zijn zin heeft. En jij kan ook meedoen!
   Je kunt je accreditatieverzoek indienen via het contactformulier.
   Op Breda Barst maken wij altijd ruimte voor jong talent. Maar dan wel jong talent dat eigen muziek maakt, dus geen coverbands helaas. Wil je je aanmelden? Mail dan naar onze werkgroep Programmering op boekingen@bredabarst.nl.
   Ben je een creatieve ondernemer uit Breda (en omgeving) en heb je een prachtproduct dat je graag eens in de schijnwerpers wil zetten? Dan is Breda Barst op zoek naar jou! Maak jij kunst, mode, sieraden, meubilair of misschien wel een heel ander product, meld je dan aan voor de festivalmarkt. Ook ondernemers uit de rest van Nederland zijn van harte welkom op onze festivalmarkt. Kijk hier voor meer info.
   Je vindt bij ons veel lokale cateraars terug. Ben je zelf cateraar en ben je benieuwd naar de mogelijkheden? Mail dan naar Thalassa op food@bredabarst.nl.
   We zijn allemaal vrijwilligers met nog een heel ander leven naast Breda Barst. Daarom werkt mailen het snelste. Kijk hier voor alle contactgegevens.