ALLES WAT JE WIL WETEN OVER

BREDA

ALGEMEEN

Breda Barst staat voor twee dagen vol pop, rock, metal, punk, elektro, hiphop en dance in het Bredase stadspark Valkenberg.  Een mooie mix van regionaal en lokaal talent en gevestigde artiesten, dat is Breda Barst. Op Breda Barst vind je daarnaast theater, een gevarieerd aanbod van lekker eten, een gezellige markt en activiteiten voor kinderen. Breda Barst wordt mogelijk gemaakt door een grote groep vrijwilligers waarin altijd plek is voor nieuw bloed. Het festival streeft ernaar een ecologisch verantwoord festival te organiseren.

Breda Barst is altijd in september. In 2024 vieren we onze 27e editie op vrijdag 6 en zaterdag 7 september. Inderdaad vrijdag en zaterdag en dus niet meer op de zondag.  Blokkeer deze data alvast in je agenda.

Breda Barst is voor iedereen. Of je nu voor de muziek of de gezelligheid komt, of je nu komt met je vriendinnen of met je kinderen en of je nou hier uit de buurt komt of niet.

Breda Barst wordt georganiseerd door vrijwilligers maar zonder extra handjes tijdens het festival zijn we nergens! Iedereen kan op Breda Barst genieten van een tof festival, zonder een kaartje te kopen. Dat lukt ons alleen omdat onze organisatie helemaal uit vrijwilligers bestaat. Van barman tot festivalcoördinator, van stagehand tot voorzitter, allemaal werken we mee aan Breda Barst omdat we bij willen dragen aan het tofste festival van de stad. Met zo’n 250 Barst-ers zorgen wij er samen voor dat iedereen het naar zijn zin heeft. En jij kan ook meedoen! Meld je hier aan.

Een compleet overzicht van alle line-up’s van de afgelopen edities vind je hier.

Breda Barst is meer dan alleen muziek. Aan de hand van verschillende coproducties geven we een podium voor theater, dans, straattheater, film, beeldende kunst en nog veel meer.

Mini Barst is een festival binnen ons Breda Barst terrein, alleen voor kinderen. Ook de allerkleinste bezoekers mogen wat ons betreft al proeven aan hoe leuk een festival kan zijn. Maar dat moet natuurlijk wel gebeuren in hun eigen belevingswereld. Een heuse kinderprogrammering dus, inclusief theater, dansworkshops, muziek en limonade. Een kind kan de was doen.

Van muziek ga je dansen en van dansen krijg je honger. Daarom hebben we op onze Snekplek ook jaarlijks een gevarieerd aanbod van lekker en goed eten. We werken zo veel mogelijk met lokale cateraars en met biologische en fairtrade-producten.

Breda Barst streeft ernaar een ecologisch verantwoord festival te zijn. Hier lees je er alles over.

Vul hier je naam en je e-mailadres in om Breda Barst nieuws te ontvangen:

  WEBSHOP

  Wanneer je je bestelling afrondt, ontvang je binnen 24 uur van ons een bevestiging met daarin een ideal betaallink. Zodra we je betaling hebben ontvangen kan verzending / ophalen geregeld worden.

  We kunnen de bestelde items naar je opsturen per reguliere post. De verzendkosten komen dan voor jouw rekening. Je kunt je bestelling ook (op afspraak) ophalen bij een van onze afhaalpunten in Breda of omgeving.

  Stuur ons een mail door te reply-en op de mail met de factuur die je van ons hebt ontvangen. We stemmen dan samen even af wat het handigste is. Eventuele verzendkosten komen voor eigen rekening, maar afgeven bij een van de afhaalpunten kan uiteraard ook.

  CONTACT

  Zonder onze vrijwilligers zijn we nergens! Iedereen kan op Breda Barst genieten van een tof festival, twee van de drie dagen zelfs zonder een kaartje te kopen. Dat lukt ons alleen omdat onze organisatie helemaal uit vrijwilligers bestaat. Van barman tot festivalcoördinator, van stagehand tot voorzitter, allemaal werken we mee aan Breda Barst omdat we bij willen dragen aan het tofste festival van de stad. Met zo’n 250 Barst-ers zorgen wij er samen voor dat iedereen het naar zijn zin heeft. En jij kan ook meedoen! Meld je hier aan.

  Je kunt je accreditatieverzoek indienen via publiciteit@bredabarst.nl

  Op Breda Barst maken wij altijd ruimte voor jong talent. Maar dan wel jong talent dat eigen muziek maakt, dus geen coverbands helaas. Wil je je aanmelden? Mail dan naar boekingen@bredabarst.nl

  Ben je een creatieve ondernemer uit Breda (en omgeving) en heb je een prachtproduct dat je graag eens in de schijnwerpers wil zetten? Dan is Breda Barst op zoek naar jou! Maak jij kunst, mode, sieraden, meubilair of misschien wel een heel ander product, meld je dan aan voor de festivalmarkt. Ook ondernemers uit de rest van Nederland zijn van harte welkom op onze festivalmarkt. Voor meer info, neem contact op met Dido Smit van Orange Artist Promotion: info@festivalfair.eu of 070 3856001

  Je vindt bij ons veel lokale cateraars terug. Ben je zelf cateraar en ben je benieuwd naar de mogelijkheden? Mail dan naar info@bredabarst.nl

  INFORMATIE OMWONENDEN

  Ervaart u erge overlast? Dan kunt u bellen met 06 - 29 18 38 53.

  Breda Barst heeft een geluidsvergunning tot 23.00. Op dat moment stoppen de bands en beginnen wij met opruimen.

  TOEGANG EN VEILIGHEID

  Om Breda Barst gezellig te houden, hebben we een paar huisregels: Een samenvatting: We schenken geen alcohol aan personen jonger dan 18 jaar. Meenemen van glas of eigen drank op het festivalterrein is niet toegestaan. Bij de ingang kan daarom gevraagd worden de inhoud van je jaszakken of tas te laten zien. Auto's en fietsen zijn niet toegestaan. Er is een bewaakte fietsenstalling bij de ingang aan de stationszijde. Het verkopen van drank of andere zaken op het festivalterrein is niet toegestaan zonder toestemming van de organisatie. Spiegelreflexcamera's zijn niet toegestaan zonder persaccreditatie. Handel in en gebruik van drugs is verboden. Gevaarlijke voorwerpen, zoals wapens of daarop lijkende voorwerpen zijn op het terrein niet toegestaan. Bij de ingang kan gevisiteerd worden. Bij het betreden van het festivalterrein geef je ons automatisch toestemming om gemaakte foto- en videobeelden te gebruiken voor promotionele doeleinden. Consumptiebonnen zijn niet terug inwisselbaar voor geld. Honden zijn niet toegestaan, tenzij het een hulphond betreft. Vrijdag en zaterdag kun je in en uit lopen. Bezoekers dienen aanwijzingen van het personeel op te volgen. Hou het park netjes: voor jezelf, de andere bezoekers, de konijnen en de kippen. Op naleving van deze regels wordt toegezien!

  Klik hier voor alle festivalregels.

  Park Valkenberg verbindt het station van Breda met de binnenstad en dit fraaie stadspark is al jaren het decor van Breda Barst. En daar zijn we zuinig op. Het festivalterrein wordt opgebouwd naar de contouren van het park. Daarbij is veel aandacht voor bescherming door middel van bijvoorbeeld rijplaten en grasbeschermingsmatten. Tot 1812 deed dit park dienst als kasteeltuin voor de Heren van Breda. Het park dankt zijn naam aan een valkenhuis dat aan de rand ervan stond en van waaruit de kasteelbewoners en hun gasten de valkenjacht bedreven.

  Dit jaar is Breda Barst op vrijdag 6 en 7 september. De exacte tijden zijn nog niet bekend.

  Het Valkenberg park ligt midden in de stad, tussen het station en het historische centrum van Breda.

  Kom je met de trein?
  Neem de uitgang centrumzijde en na 500 meter sta je al in het park.

  Kom je met de fiets?

  Bij de ingang aan de Sophiastraat (Stationszijde) staat een bewaakte fietsenstalling. Ook op het Kasteelplein kun je je fiets kwijt. Deze stalling is echter onbewaakt. Fietsen die op andere plaatsen staan, kunnen worden verwijderd.

  Kom je met het OV?
  Ons advies: bespaar jezelf het zoeken naar een vrije parkeerplaats en neem de bus of de trein! En ja, je bent in bijna alle gevallen sneller. Het Valkenberg park ligt op nog geen 500 meter van het NS-station Breda.

  Kom je toch met de auto?
  Het dichtstbij zijn de parkeerplaatsen Beijerd-Vlaszak, het Chassé-veld en het Mols Terrein. Ook kun je terecht op de P&R bij het NS-Station en in de volgende parkeergarages: Het Turfschip, Chasséparking, Parkeergarage De Barones, Parkeergarage Concordiastraat en Parkeergarage De Prins. Alle parkeergarages zijn aangegeven vanaf de invalswegen naar Breda. Let ook op het parkeerverwijssysteem, waarop staat aangegeven of er een parkeergarage vol is. Klik hier voor de adressen van de parkeergarages.

  We doen ons best om het park voor iedereen zo goed mogelijk bereikbaar en toegankelijk te maken, al kunnen wij ons voorstellen dat het gras wat moeilijker begaanbaar is dan de paden. Gelukkig leggen we ook veel grasbeschermingsmatten weg. Uiteraard hebben we ook aan een invalidentoilet gedacht. Een hulphond mag mee het terrein op.

  Wees zuinig op je oren! Bij muziek boven de 87dB is het slim om oordoppen met een speciaal muziekfilter te gebruiken. Zo hoor je de muziek nog altijd super goed, kun je nog steeds praten met de mensen om je heen én bescherm je -niet geheel onbelangrijk- je gehoor. Nog niet in het bezit van een paar kwalitatieve gehoorbeschermers? Bij de infobalie zijn tijdens Breda Barst diverse soorten gehoorbeschermers te koop.


  We schenken geen alcohol aan personen jonger dan 18 jaar. Heel simpel.

  Contact

  CONTACT

  Per post

  Popfestival Breda Barst
  Stadionstraat 1a
  4815 NC Breda
  kvk: 20089345

  Tijdens het festival

  Ons social media team staat het hele weekend paraat om al je vragen te beantwoorden. De rest van het jaar ook trouwens.

  Contact